Pages

Apr 25, 2010

MEMBACA AMALAN MULIA (^__^)

Membaca itu pelita hidup.Mesti ramaikan yang suka membaca.Termasuklah aku nie jugak.Cuma yang berbezanya aku tak berapa nak minat baca majalah-majalah artis la,masakan la,pengantin la,wanita la..maybe belum terbuka hati nak baca buku macam tu kot.Yang aku giler baca sekarang nie cuma KOMIK jer.Tapi aku tak der lah sampai duit habis semata-mata kerana komik.Biler duit terlebih jer baru aku habiskan untuk benda-banda macam tu.Cuma satu komik nie yang aku rasa tipa-tiap bulan aku wajib beli "GEMPAK".Aku suka beli gempak nie bukan apa,sebab ada LAWAK KAMPUS jer.Hahaha...Keith karton ko memang besh la!!!Sampaikan aku jadi pengikut setia beli novel grafik lawak kampus nie.Nak tengok...

Kalau tak silap novel grafik lawak kampus cuma ada nie jer.Tapi kalo ada yang lain tolong inform ok.


Baca komik nie bagus sebenarnya.Boleh hilang stress bekerja,stress dgn boyfriend girlfriend,stress hutang piutang,stress dengan boss dan banyak lagi la yang boleh menyebabkan kita strees nie.Kalo aku,nak bagi kusut masai nie hilang,bacer karton jer ar.Ketawakan bole hilang problem sekejab. 

Lagipon ketawa nie boleh buat awet muda.So,kalo tak nak nampak tua,ketawa jer la.Walaupon lawak tu tak seberapa nak kelakar,latihkan diri untuk ketawa dalam keadaan ikhlas...hahahaha!!!!Barulah hati senang.

Selain gempak,ada satu novel grafik yang aku follow,Le Gardenie.Hasil karya Ben.Wow!!citer dia memang menarik habis.Dia ada empat episod.Biler dah bacer part satu,mesti tak sabar nak tunggu part kedua dan seterusnya.Tapi sayang,part satu Le Gardenie aku dah hilang.Tak tahu la aku letak mana.Dah merata cari pon tak jumpa.Yang tinggal cuma yang nie jer laa....:(

  
 part one dah hilang..hukhuk~ sdey!!


Yang nie pulak aku beli bila aku berkenan tengok gambar-gambar karton yang cantik-cantik dan kiut-miut.Hurmm..cantik kan karton-karton nie.Besh jugak kalo jadi karton nie.Hahahaa...ntah apa ntah jer aku nie.Ada lagi sebenarnya dalam almari aku simpan novel-novel macam nie.Tapi malas nak selongkar,kang  habis selerak aku kerjakan nanti.So aku tunjuk kan yang nie dulu laa..next time boleh tunjuk lagi.Bole??


Ok,start ari nie boleh la cipta hobi baru.Membaca komik sambil makan cekedis...nyummm~nyummm~
Komik nie pon boleh mengisi masa lapang ketika sedang berak buang hajat.Dari termenung pikir ntah apa ntah tu,baik membaca.Semoga tersenyum dalam apa juga situasi...yehuuuuu~~

2 PRIHATIN:

mizz_frogycute said...

huhuh as ni pembaca komik tegar tahu....hampir seme komik jepun n malaysia as bace..setahu as lawak kampus tu ader lg...kalo ada mase lain kali lizz boleh pergi tyme pesta GEMPAK tu..tyme tu lg best n seme buku keluaran gempak ada n dijual dengan lebih murah selain tu boleh dpt autograf lg tahu... >_<

♥ L I Z Z ♥ said...

haaa???yer ker??alamak..besh nyer..thnx as.maybe lizz terlepas kot..xper..len kali kalo perta tu as inform lizz ok...(^__^)

Post a Comment

(^___^")comment yg besh² je tau!!! HAHAHA!!!